Nieuws

Onze Finanseurs houden je graag op de hoogte van al het nieuws op het gebied van financiën en regelgeving. Op deze pagina vind je allerlei interessante artikelen en informatiesheets over een keur aan onderwerpen. Heb je een interessant nieuwtje en wil je dat met ons delen? Laat het dan weten en neem contact met ons op! Als dank ontvang je een klein presentje als het geplaatst wordt!


17-01-2019Aflossingsvrije hypotheek aflossen: slim of niet?

Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat het verstandig is om een aflossingsvrije hypotheek voor de eigen woning af te lossen. De AFM heeft banken en verzekeraars opgedragen hun klanten met een aflossingsvrije hypotheek te benaderen en hen te informeren over de mogelijke consequenties van aflossingsvrije hypotheken. Maar een aflossingsvrije hypotheek kan soms nog steeds passend zijn.

Aangifte Bankzaken Belastingadvies

08-01-2019Heb jij ook recht op rentekorting?

De woningmarkt zit mede door de lage hypotheekrente al geruime tijd in de lift en de huizenprijzen zijn flink gestegen. Maar kan dit ook iets opleveren voor huizenbezitters die niet (op korte termijn) willen verhuizen? Jazeker! Namelijk rentekorting op de huidige hypotheekrente.

Belastingadvies

28-12-2018Ren nog ‘even snel’ naar de Tesla dealer!

Het is in onze eindejaarstips al naar voren gekomen, maar vanwege de vele vragen, heeft Paul er toch ook nog een losse blog over geschreven.

 

Bijtelling Belastingadvies

10-12-2018Eindejaarstips

Het einde van het jaar nadert en 2019 staat alweer voor de deur. Daarom is het goed om na te gaan wat je op het gebied van de administratie dit jaar nog moet regelen. Sommige zaken kunnen niet wachten tot 2019, maar andere zaken vragen juist om uitstel tot in het nieuwe jaar. Er zijn in ieder geval diverse zaken die om je aandacht vragen. 

 

deFinanseurs hebben alle belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, zodat je weet hoe je zowel bij de afsluiting van 2018 als bij de start van het nieuwe jaar alles op orde hebt.

Aangifte Boekhouding Bijtelling Belastingadvies BTW

06-12-2018Eindejaarstips salarisadministratie

Het einde van het jaar nadert en 2019 staat alweer voor de deur. Daarom is het goed om na te gaan wat je op het gebied van de salarisadministratie en personeelszaken dit jaar nog moet regelen. Sommige zaken kunnen niet wachten tot 2019, maar andere zaken vragen juist om uitstel tot in het nieuwe jaar. Er zijn in ieder geval diverse veranderingen die om je aandacht vragen. 

 

deFinanseurs hebben alle belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, zodat je weet hoe je zowel bij de afsluiting van 2018 als bij de start van het nieuwe jaar alles op orde hebt.

Personeelskosten Belastingadvies Lonen

08-11-2018Waarom nog in 2018 een elektrische auto kopen?

De steeds veranderende regels omtrent de auto van de zaak zorgen ervoor dat de koop van een elektrische auto fiscaal steeds aantrekkelijker is of is dat een misverstand? Als je in 2018 nog besluit een elektrische auto te kopen, wat dan?

Aangifte Bijtelling Belastingadvies

31-10-2018Denk op tijd na over je aflossingsvrije hypotheek

Je hebt het vast wel voorbij zien komen op tv of gehoord op de radio; de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is een campagne begonnen om woningeigenaren bewuster te maken van hun aflossingsvrije hypotheek.

Aangifte Belastingadvies

08-10-2018Fluctuerend inkomen?

Als een inkomen in drie opvolgende jaren sterk varieert en hierdoor in de jaren in verschillende belastingschijven valt, kan het verstandig zijn om te kijken of er met een verzoek om middeling belasting teruggevraagd kan worden. 

Belastingadvies Lonen

03-10-2018Verlaagd BTW tarief verhoogd

Gangbare producten of diensten worden belast met het lage tarief. Deze zal per 1 januari 2019 omhoog gaan van 6% naar 9%. De aanpassing van de BTW maakt onder andere boodschappen, boeken en theaterkaartjes duurder. Deze verhoging kost huishoudens gemiddeld € 300,-.

BTW

24-09-2018Niet blind vertrouwen op informatie website Belastingdienst

Iedereen die blind vertrouwt op gegevens op de site van de belastingdienst kan voor de rechter van een koude kermis thuiskomen. Want de website is maar 'een hulpmiddel' en de informatie erop 'is niet leidend', blijkt maar weer eens uit een recente rechtszaak.

 

Belastingadvies

06-09-2018Stagiaire in dienst? Nog 2 weken om subsidie aan te vragen!

Stagiaire in dienst? Of denk je er over na een stagiaire in dienst te nemen? In sommige gevallen is het mogelijk om in het kader van Praktijkleren een subsidie aan te vragen.

Personeelskosten Belastingadvies Lonen

05-04-2018Niet schrikken, de Belastingdienst heeft een foutje gemaakt

Mogelijk verkeerd bedrag in definitieve aanslag vennootschapsbelasting.


26-03-2018Voordelig een fiets via de zaak!

Door een versimpeling van de fiscale fietsregeling, wordt het een stuk aantrekkijker om een fiets van de zaak te krijgen. Per 1 januari 2020 zou de regeling in moeten gaan.

Boekhouding Personeelskosten Bijtelling Belastingadvies BTW

23-03-2018Nederlandse Fiscale eenheid in strijd met EU-recht

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft op 22 februari 2018 een uitspraak gedaan omtrent de Nederlandse “fiscale eenheid”.

Belastingadvies

21-03-2018“Van een kale kip kun je niet plukken”

Bij het opstellen van een omzetfactuur dient de btw hierop direct aan gegeven te worden in de btw aangifte over de periode waarin de factuurdatum valt.

Aangifte Boekhouding Belastingadvies BTW

19-03-2018VARrassend nieuws

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020.

Belastingadvies

16-03-2018Kunst, antiek en belasting

Kunst en antiek kunnen een vermogen waard zijn. Tenzij kunst en antiek worden gekocht om hier snel winst mee te behalen, vallen kunst en antiek in 2017 en 2018 onder vermogen in box 3 van de vermogensbelasting van de Belastingdienst. Het is dan ook belangrijk om optimaal gebruik te maken van de fiscale vrijstellingen inkomstenbelasting voor spaargeld en vermogen. De vermogensrendementsheffing is immers al onnodig hoog.

Aangifte Belastingadvies BTW

14-03-2018Laat geen geld liggen bij de fiscus!

Sommige mensen hoeven geen belastingaangifte te doen. Dat geldt bijvoorbeeld als er een brief ontvangen is waarin staat dat er geen aangifte gedaan hoeft te worden. Toch heeft het in een aantal gevallen wel zin om toch aangifte te doen. Dit kan namelijk leiden tot een teruggave van belastinggeld.

Aangifte Belastingadvies

12-03-2018Personeel in dienst? Voorkom datalek personeel en beveilig de dossiers!

Met personeel in dienst moet je extra opletten op de beveiliging van persoonsgegevens. Voorkom hoge boetes, een beschadigde reputatie en teleurgestelde klanten of werknemers.

Personeelskosten Lonen

09-03-2018#MeToo op de werkvloer

De #MeToo-beweging heeft opnieuw aandacht gevraagd voor seksuele intimidatie op de werkvloer. Werkgevers moeten er alles aan doen om dergelijk gedrag te bestrijden, maar hoe gaan rechters daarmee om?




meer nieuws >

Wil je ons iets laten weten?

Heb je een opmerking, suggestie of vraag over onze service of onze website, voel je dan vooral vrij ons dit te laten weten!

Neem contact met mij op:
Niet nodig       Per telefoon       Per e-mail

Feedback