Nieuws

Onze Finanseurs houden je graag op de hoogte van al het nieuws op het gebied van financiën en regelgeving. Op deze pagina vind je allerlei interessante artikelen en informatiesheets over een keur aan onderwerpen. Heb je een interessant nieuwtje en wil je dat met ons delen? Laat het dan weten en neem contact met ons op! Als dank ontvang je een klein presentje als het geplaatst wordt!


06-04-2020COVID-19 update: Het NOW-loket is open!

COVID-19 update: Het NOW-loket is open!

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen sinds maandag 6 april 2020 9.00uur een aanvraag doen.

Corona COVID-19

02-04-2020COVID-19 update: Uitstel van betaling hypotheek door coronacrisis

COVID-19 update: Uitstel van betaling hypotheek door coronacrisis

De coronacrisis raakt menigeen direct hard in haar of zijn portemonnee. Soms is de nood zo hoog, dat mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Gelukkig hebben veel banken hiervoor een tijdelijke oplossing bedacht.

Corona COVID-19

26-03-2020COVID-19 en loonaangifte

COVID-19 en loonaangifte

Om de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) te kunnen uitvoeren, dient de informatie bij het UWV up-to-date te zijn. Het UWV volgt hierbij de aangiftes die ingediend zijn bij de Belastingdienst. De Belastingdienst roept daarom de werkgevers op om tijdig loonaangifte te doen. 

Aangifte Lonen Corona COVID-19

21-03-2020COVID-19 update: Deskundige verklaring voor uitstel van betaling vervalt

COVID-19 update: Deskundige verklaring voor uitstel van betaling vervalt

Ondernemers die vanwege problemen door het coronavirus bijzonder uitstel van betaling van belastingen krijgen, hoeven hier niet langer een aanvullende verklaring met bewijs van een derde deskundige voor op te sturen. Het kabinet versoepelt de uitstelregeling nog verder.

 

Boekhouding Belastingadvies Lonen BTW Corona COVID-19

04-03-2020Minder inkomstenbelasting betalen?

Minder inkomstenbelasting betalen?

Afgelopen zondag is de aangifteperiode over de inkomstenbelasting 2019 van start gegaan. Goed op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden kan ervoor zorgen dat er minder inkomstenbelasting betaald hoeft te worden. In dit nieuwsbericht worden 7 tips voor het doen van aangifte behandeld.

Aangifte Belastingadvies

06-01-2020Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Betaal jij voor je hypotheek een rente die veel hoger is dan de huidige hypotheekrente? Dan kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten.

Bankzaken Belastingadvies

27-12-2019Aflossen op je hypotheek in 2020? Laat je goed adviseren!

Aflossen op je hypotheek in 2020? Laat je goed adviseren!

Overweeg jij om binnenkort een deel van jouw hypotheek af te lossen? Bijvoorbeeld met een eindejaarsbonus, een schenking, een erfenis of spaargeld? Laat je dan eerst goed adviseren!

Aangifte Bankzaken Belastingadvies

20-12-2019Drie maanden extra de tijd voor addendum lage WW-premie

Drie maanden extra de tijd voor addendum lage WW-premie

Werkgevers krijgen drie maanden langer de tijd om ervoor te zorgen dat hun administratie voldoet aan de eisen voor het toepassen van de lage WW-premie. Van 1 januari tot 1 april 2020 mogen zij zonder addendum tóch de lage premie toepassen voor werknemers met een vast contract. 

Aangifte Personeelskosten Belastingadvies Lonen

16-12-2019Eindejaarstips 2019

Eindejaarstips 2019

De fiscale regelgeving verandert voortdurend. Aan het eind van dit jaar nemen we afscheid van een aantal bestaande regels en in 2020 maken we kennis met nieuwe en andere (spel)regels. Deze veranderingen behandelen we graag in dit nieuwsbericht.

Aangifte Boekhouding Bijtelling Belastingadvies BTW

15-12-2019Eindejaarstips lonen

Eindejaarstips lonen

Nu het einde van kalenderjaar 2019 nadert, willen we graag een aantal fiscale eindejaarstips 2019 met je delen. Met deze tips kun je goed voorbereid het nieuwe jaar in en kom je niet voor verrassingen te staan.

Belastingadvies Lonen

13-12-2019Belasting 2020: ga jij er financieel op vooruit?

Belasting 2020: ga jij er financieel op vooruit?

Vanaf 2020 zijn er nog maar twee schijven voor de inkomstenbelasting. Voor de meeste Nederlanders is dat gunstig. Maar als je een hoog inkomen hebt, mag je straks minder kosten aftrekken.

 

Aangifte Belastingadvies

11-11-2019Hypotheek onderhouden loont!

Hypotheek onderhouden loont!

Een eigen huis is waarschijnlijk het duurste dat je ooit koopt. En de hypotheek ervoor heeft vaak tientallen jaren invloed op je financiën. Dan is het toch raar als je er nooit meer naar omkijkt?

 

Belastingadvies

08-11-2019Koop nu nog ‘even snel’ een elektrische auto

Koop nu nog ‘even snel’ een elektrische auto

2020: het overgangsjaar waarin je nog profiteert van betrekkelijk voordelige bijtellingspercentages van volledig elektrisch rijden, maar waar de eerste prijsstijging al wel een feit is. 

Aangifte Boekhouding Bijtelling Belastingadvies BTW

06-11-2019Huis kopen of toch huren?

Huis kopen of toch huren?

Enerzijds lonkt de lage hypotheekrente. Anderzijds moet je aardig wat kosten maken bij de aankoop van je huis. Maar ja, huren wordt in de toekomst alleen maar duurder...

Belastingadvies

21-10-2019Leuker kunnen ze het niet maken, wel moeilijker...

Leuker kunnen ze het niet maken, wel moeilijker...

De Belastingdienst is druk bezig om het huidige btw-nummer van eenmanszaken te veranderen in een nummer dat niet meer te herleiden is naar een persoon. Het huidige btw-nummer is namelijk in strijd met de privacywet.

Aangifte Boekhouding BTW

02-10-2019Belastingdienst geeft tips over vernieuwde KOR

Belastingdienst geeft tips over vernieuwde KOR

De Belastingdienst heeft tips gepubliceerd die jou als ondernemer moeten helpen bij het bepalen of je wilt kiezen voor de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR), die per 1 januari 2020 verandert.

Boekhouding BTW

26-08-2019Zorg dat uit elkaar gaan niet nog vervelender word

Scheiden of uit elkaar gaan is nooit leuk. Het wordt alleen nog vervelender als je daarna hoge naheffingen moet gaan betalen, omdat er fouten worden gemaakt bij het doen van aangifte of bij het verkeerd aanvragen van toeslagen. 

Aangifte Belastingadvies

19-08-2019Familiehypotheek interessant voor alle partijen

Als je een hypotheek wilt afsluiten, denk je er in eerste instantie zelden aan om daarvoor naar je ouders of andere familieleden te stappen. Toch is zo’n familiehypotheek vaak een interessante optie, die voor alle partijen gunstig kan zijn.


26-07-2019Betaalbare hypotheek voor starters? Het kan nog steeds!

De huizenprijzen liggen weer op het niveau van vóór de kredietcrisis, je mag intussen minder lenen en moet waarschijnlijk meer aflossen. Geen wonder dat veel starters denken dat dit geen goede tijd is om een huis te kopen. Maar die gedachte is vaak ten onrechte!

 


13-05-2019Samenwonen: wat moet je vastleggen?

Woon je samen of ga je binnenkort samenwonen? Dan is het slim om je relatie officieel vast te leggen in een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap. Samenwonen heeft namelijk gevolgen voor je financiële situatie. Jullie voeren immers samen een huishouden en maken kosten voor het huis, energie, lokale belastingen en de dagelijkse boodschappen. Maar als je niet vastlegt dat je samenwoont, verandert er voor de wet niets aan jullie status. Juridisch gezien blijven jullie alleenstaanden.

Belastingadviesmeer nieuws >

Wil je ons iets laten weten?

Heb je een opmerking, suggestie of vraag over onze service of onze website, voel je dan vooral vrij ons dit te laten weten!

Neem contact met mij op:
Niet nodig       Per telefoon       Per e-mail

Feedback